Parkai
Pasak istorinių šaltinių, dabartinė Sereikiškių parko teritorija buvo išpuoselėta jau karalienės Bonos laikais. Vasaros metu parkas yra mėgstama vilniečių pasivaikščiojimų ir vaikų žaidimų vieta. Įėjus pro centrinius parko vartus matyti atrakcionai vaikams, į parko gilumą link Vilnelės veda takai. Parke taip pat veikia teniso kortai.
Skaityti plačiau
Neries upės vingyje 160 hektarų plote įsikūręs Vingio parkas. Tai mėgstama vilniečių pasivaikščiojimų, pasivažinėjimų dviračiais ar riedučiais vieta. Parką pamėgę ir sportininkai. Parko centre esančioje estradoje vyksta įvairūs koncertai, renginiai, šventės.
Skaityti plačiau
Parko pasididžiavimas – gamtos paminklas Pūčkorių atodanga, kuri yra viena aukščiausių Lietuvoje. Nuo jos atsiveria ne tik kalvynų masyvas, gražiosios Vilnios upės vingis, bet ir dalelė parko kultūros. Verkių regioninis parkas žavi savo gamtos vertybėmis, tuo tarpu Pavilniai gali pasigirti kultūros paveldu.
Skaityti plačiau
Parke įrengtas pažintinis Ežerėlių ir Žaliųjų ežerų dviračių maršrutas, Kalvarijų pažintinis takas, atrestauruota ir sutvarkyta Verkių dvaro sodyba. Poilsiautojų ypač mėgiami didieji parko ežerai – Balsio, Gulbino. Vilniaus Kalvarijų memorialiniame draustinyje – Kryžiaus kelias, Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčia ir Trinapolio vienuolyno ansamblis, kurie vilioja piligrimus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.
Skaityti plačiau