Muziejai, galerijos
Chodkevičių rūmai, tapę Vilniaus paveikslų galerija, yra vienas įspūdingiausių klasicizmo stiliaus ansamblių Vilniuje ir visoje Lietuvoje. Ypač vertingas yra rūmuose išsaugotas puošnus istorinis klasicizmo interjeras. Čia nuolat rengiami klasikinės muzikos koncertai, poezijos vakarai, susitikimai, organizuojami valstybės reprezentaciniai renginiai Chodkevičių rūmuose įkurta Vilniaus paveikslų galerija 1994 m. lankytojams pristatė pirmąją nuolatinę ekspoziciją, kuri apėmė XVI-XIX a. Lietuvos dailę.
Skaityti plačiau
ŠMC yra didžiausias šiuolaikinio meno centras Baltijos šalyse. ŠMC pristatomas naujausias, aktualiausias Lietuvos ir kitų šalių autorių sukurtas menas bei retrospektyvinės XX-XXI a. meno parodos. Nuolat vyksta intensyvus tarptautinis judėjimas, inicijuojami nauji meniniai projektai ir priimamos keliaujančios parodos, kurios pastaraisiais metais atvyksta iš pačių tolimiausių kraštų (Pietų Amerikos, Kinijos, Japonijos, Australijos ir Naujosios Zelandijos).
Skaityti plačiau
Muziejus įrengtas pastate, kuriame beveik penkiasdešimt metų veikė sovietinės saugumo tarnybos, pasauliui geriausiai žinomos kaip KGB. Lietuvos žmonėms šis pastatas yra sovietinės okupacijos simbolis, todėl labai svarbu, kad kaip tik jame įkurtas muziejus, turintis dabartinei kartai priminti, o ateinančioms – papasakoti apie sunkius ir tragiškus Lietuvai ir jos žmonėms 1940–1990 metus.
Skaityti plačiau
Lietuvos nacionalinis muziejus – didžiausia šalyje Lietuvos istorinio kultūros paveldo saugykla. Tai seniausias muziejus Lietuvoje. Jo ištakos – 1855 m. įkurtas Senienų muziejus Vilniuje.
Skaityti plačiau